Ons assortiment
LED Guide

CRAWER blijft innoveren – LED werklampen voor John Deere trekkers

Het Nederlandse bedrijf CRAWER, een naam die synoniem staat voor hoogwaardige LED-werklampen in de agrarische sector, heeft een grote upgrade doorgevoerd aan een van de bestverkopende producten. Nu, in een nieuw jasje, de CR-1010-40/60 en de CR-1011-40/60.

Een nieuw tijdperk voor iconische John Deere LED-lampen

De iconische voorgangers, CR-1010 en CR-1011 ovale werklampen, die hun bekendheid hebben verworven op de John Deere 6020, 6030, 6M en 7030 serie, ondergaan een welverdiende transformatie. De opvallende ovale werklampen op het dak van John Deere trekkers zijn heel herkenbaar: zwart bij de 6020 series en voorzien van een grijze ring bij de 6030 en 7030 premium series.

Verbeteringen in licht en prestaties

CRAWER, een pionier op het gebied van LED-werklampen, heeft de primeur gehad door als eerste fabrikant een LED-werklamp te ontwikkelen met hetzelfde klassieke ontwerp als de originele halogeen werklamp van John Deere. Dit initiatief vond zo’n acht jaar geleden plaats en heeft geresulteerd in de productie van tienduizenden van deze hoogwaardige werklampen. Sinds die tijd heeft de technologie niet stilgestaan en heeft de verlichtingsindustrie aanzienlijke vooruitgang geboekt. Na anderhalf jaar intensieve ontwikkeling komt CRAWER nu met een nieuwe versie op de markt die op vrijwel elk gebied verbeterd is ten opzichte van zijn voorganger.

 

Je shopt de zwarte variant hier:

60 graden

40 graden

 

 

40 en 60 graden stralingshoek voor elke situatie

Een van de meest opvallende verbeteringen is de herziende koeling. Door een geheel nieuwe indeling van de koelribben is het koeloppervlak met maar liefst 40% vergroot. Deze vernieuwing heeft het voordeel dat de LED-chips meer warmte kunnen produceren zonder oververhit te raken. In combinatie met de allernieuwste generatie LED-chips heeft dit geleid tot een verbluffende stijging van bijna 50% in de netto lichtopbrengst. Met acht van deze nieuwe generatie werklampen op het dak wordt een indrukwekkende lichtopbrengst van 44.000 lumen gegenereerd op de tractor. Dit overtreft zelfs de standaard LED-verlichtingspakketten die af fabriek worden geleverd bij nieuwe tractoren.

Tegenwoordig bieden sommige nieuwe trekkers LED-verlichtingspakketten met verschillende stralingshoeken, wat de richting van het licht bepaalt – of het nu dichtbij of ver weg schijnt. CRAWER heeft die uitdaging aangegrepen en opgelost door de nieuwe werklampen in twee stralingshoeken te produceren: 40 en 60 graden. De 40 graden hoek is ideaal voor de voorzijde van het dak, terwijl de 60 graden hoek perfect is voor de achterzijde van het dak. Voor situaties waarin met brede werktuigen wordt gewerkt, kan zelfs een combinatie van beide hoeken worden gebruikt. Opvallend genoeg is het verschil in stralingshoeken aan de buitenkant van de LED-werklampen niet te zien. Dit subtiele verschil wordt bereikt door een slimme aanpassing van de lens en de spiegel.

 

Je shopt de grijze variant hier:

60 graden

40 graden

 

 

 

 

Duurzaamheid en langere levensduur

Voor John Deere 6020, 6030 of 7030 series die zijn uitgerust met werklampen achter op het spatbord en voor bij de richtingaanwijzers, raadt CRAWER aan om werklampen met een hoek van 40 graden aan de voor- en achterzijde van het dak te installeren, terwijl de lampen bij de richtingaanwijzers en het spatbord een hoek van 60 graden moeten hebben. Deze strategie resulteert in een ongeëvenaard zicht van 360 graden met een bereik van wel 50 meter voor en achter de tractor.

Om de duurzaamheid verder te vergroten, heeft CRAWER deze nieuwe lamp voorzien van een speciaal ventiel dat vocht, dat ontstaat door condensatie binnenin de lamp, afvoert. Hierdoor blijven de elektrische componenten te allen tijde vrij van vocht. Samen met de nieuwe, dikkere en gladdere poeder gecoate laklaag resulteert dit in een langere levensduur in vergelijking met de vorige versie.

Kies voor CRAWER LED werklampen voor optimaal zicht en efficiëntie

De verbeterde LED-werklampen van CRAWER belichamen de toewijding aan innovatie en kwaliteit, en vormen daarmee een essentiële aanwinst voor elke moderne boer die streeft naar optimale prestaties en efficiëntie. Met de nieuwe en geavanceerde technologieën geïntegreerd in deze werklampen, zal de verlichting op het veld nooit meer hetzelfde zijn. Verlicht je werkgebied met de kracht en precisie van CRAWER LED-werklampen.