Ons assortiment
LED Guide

LED verlichting auto

Led verlichting voor de auto is sterk in opkomst! Door de vele voordelen kiezen veel mensen er voor om led verlichting in de auto in te bouwen. Naast de hoge lichtopbrengst brengt de led koplamp ook duurzaamheid met zich mee. Deze koplampen zijn zeer zuinig in gebruik en hebben aanzienlijk meer branduren dan de traditionele (niet led) koplamp.

Indien u uw setje led verlichting voor de auto bij Ledhandel24 hebt aangeschaft, kunt u deze zelf gemakkelijk inbouwen. U zult merken dat u veel meer zicht op het wegdek hebt en dat uw accu minder energie nodig is om de lampen te laten branden. Led verlichting voor de auto is een stuk zuiniger en duurzamer dan de traditionele halogeen koplampen. Dat wil zeggen dat led verlichting voor de auto een stuk langer meegaat en uiteindelijk zelfs goedkoper is. Let wel op dat u de juiste fitting led verlichting koopt voor uw auto!

Alle voordelen van led verlichting voor de auto

 • 200% meer lichtopbrengst dan halogeen
  Onze led koplampen hebben een ingebouwde High Flux LED module waardoor deze tot 200% meer lichtopbrengst hebben dan traditionele halogeen koplampen.
 • 30.000+ branduren
  Ter vergelijking: traditionele halogeen koplampen hebben ongeveer tegenover 1.000 branduren.
 • Verbruikt aanzienlijk minder energie om te branden
  Dit zorgt er voor dat uw accu minder energie hoeft te leveren om de verlichting te laten branden.
 • Wittere licht zorgt voor meer zicht en minder vermoeidheid
  Dit maakt led verlichting in de auto een stuk veiliger.
 • Geen verblinding voor andere weggebruikers
  Onze led verlichting voor de auto hebben een betere lichtverspreiding die over verschillende bronnen worden verspreid.
 • Minder onderdelen die slijten
  Hierdoor gaan ze minder snel stuk door trillingen en intensief gebruik.
 • Constant power driver
  U ondervindt geen geflikker etc. wanneer u de motor start.

Nadelen van led verlichting voor de auto

Naast de eindeloze voordelen van led kits voor de auto zijn er uiteraard ook nadelen:

 • De aanschafkosten liggen hoger dan traditionele halogeen lampen (maar dit verdient zich uiteraard terug door de langere levensduur en duurzaamheid);
 • Sommige auto’s zijn hier niet op berekend en geven storingen (uiteraard kunt u dit oplossen door een speciale weerstand of een digitale decoder te gebruiken);
 • Sommige auto’s hebben niet genoeg ruimte om de ventilator kwijt te kunnen;
 • Door de iets grotere afmetingen kun je het niet in elke auto installeren.

Verschillende soorten led koplampen auto’s

Voor elke type lamp is er wel een led lamp beschikbaar! Zo heb je naast koplampen ook andere soorten led verlichting voor de auto: knipperlichten, mistlichten, achterlichten etc.

Bij Ledhandel24 hebben wij de meest gangbare led koplamp sets op voorraad. Voor vervanger van de auto koplamp hebben wij de volgende sets beschikbaar:

Plug-and-play!

De led kit sets die wij aanbieden zijn allemaal plug-and-play, wat betekent dat u de led koplampen binnen enkele minuten in kunt bouwen. Het vervangen van de lamp gaat in feite niet anders dan het vervangen van een traditionele gloeilamp. Waar u wel op moet letten is dat de led lamp iets meer ruimte nodig is voor de koeling. Controleer dus altijd of deze ruimte aanwezig is voordat u de led koplamp inbouwt in uw auto. Het enige probleem waar u tegenaan zou kunnen lopen, is dat er storingen kunnen optreden doordat uw auto de goede lampen niet goed herkent. In veel gevallen geeft de boordcomputer dan aan dat er een lamp defect is vanwege “het lage stroomverbruik”.canbus weerstand resistor

Mocht u deze problemen ondervinden, dan kunt u gebruik maken van een zogeheten resistor (CanBus weerstand). Deze weerstand simuleert een belasting die overeenkomt met het vermogen van de oorspronkelijke verlichting. Let goed op wanneer u deze resistor wilt installeren, want deze kan namelijk warm worden wanneer hij actief is. Het is daarom belangrijk om deze zo te installeren dat er geen onderdelen kunnen beschadigen door contact met de resistor.

Naast de genoemde resistors hebben we ook speciale digitale decoders die er voor gemaakt zijn op de CanBus storingen op te lossen. Deze digitale decoders vindt u op deze pagina.

LED dagrijverlichting auto

Dankzij de talloze voordelen worden bijna alle moderne auto’s standaard worden uitgerust met led koplampen. Auto’s die vanaf 2011 op de markt zijn gekomen moeten volgens de Europese wetgeving allemaal voorzien zijn van dagrijverlichting (Daytime Running Lights). Dit bestaat vrijwel altijd, op enkele uitzonderingen na, uit led verlichting.

Dagrijverlichting is bedoeld om een voertuig beter zichtbaar te maken voor andere weggebruikers. Dit is vooral een stuk veiliger tijdens slecht weer of wisselende lichtomstandigheden (zoals bossen). Doordat men een auto met dagrijverlichting sneller aan ziet komen, vermeerderd dit het reactievermogen. Dit zorgt voor meer veiligheid en brengt het aantal ongevallen met andere weggebruikers omlaag.

Als je zelf led dagrijverlichting in de auto wilt inbouwen, moet je je houden aan een paar regels. Zo moet de DRL aan de voorkant van de auto worden gemonteerd, naar voren schijnen, moet je auto voorzien zijn van 2 losse units (een ander aantal mag niet), moeten de leds wit schijnen, moeten ze tussen de 25 cm en 150 cm boven het wegdek worden geplaatst, mogen ze niet meer dan 40cm vanaf de zijkant van de auto worden geplaatst, moet de afstand onderling minimaal 60cm bedragen en moet de dagrijverlichting doven zodra er stadslicht of dimlicht wordt gevoerd.

Led vs halogeen verlichting

Halogeen vs LED verlichting auto

 • Led heeft een lagere stroomverbruik dan halogeen verlichting;
 • Led is efficiënter en duurzamer dan halogeen;
 • Meer dan 30 maal het aantal branduren (led verlichting voor de auto gaat dus veel langer mee);
 • Veel hogere lichtopbrengst: halogeen heeft 1500 – 2000 lumen, onze led verlichting voor de auto heeft maar liefst 3200 lumen;
 • Wittere en echtere kleur: halogeen lampen hebben ongeveer 3800 k, onze led lampen hebben 6000 k.

Xenon vs LED verlichting auto

 • Xenon heeft een langere opstarttijd dan led verlichting;
 • Vaak is xenon verlichting lastiger om aan te leggen dan led (i.v.m. gaten boren en bekabeling aanleggen etc.);
 • Led verlichting heeft een langere levensduur dan xenon verlichting;
 • Een led lamp behoudt langer zijn lichtsterkte dan een xenon lamp;
 • Xenon verlichting heeft meer last van strooilicht.