Ons assortiment
LED Guide

Wat betekent ‘radio ontstoord’?

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen wanneer je op zoek was naar nieuwe lampen voor op jouw voertuig ‘radio ontstoord’. Maar wat betekent het nou eigenlijk precies en waarom moet ik daarop letten bij het kopen van goede Ledverlichting? Wij leggen het je van A tot Z uit!

Oh nee… Tukker FM stoort!

Het is een uur of half vier op vrijdagmiddag, je hebt net een kopje koffie op en de hits knallen heerlijk door de luidsprekers van je radio. Kortom je hebt zin in het weekend en wilt graag dit laatste klusje nog afkrijgen.  Je merkt op dat het al wat donker begint te worden en je iets minder ziet. De dagen zijn kort in de herfst en de winter dus jij besluit al gauw je LED-werklampen aan te zetten. Maar je merkt dat er ineens storing ontstaat op jouw favoriete radiozender… Je komt er al gauw achter dat dit te maken heeft met de Ledlampen die je zojuist hebt ingeschakeld. En nu?

Waarom storen mijn lampen op de radio?

De reden dat deze lampen storen op jouw radio, zit ‘m in het elektrische circuit achter jouw LED-lampen. Deze zenden te veel elektromagnetische straling uit en de kans is groot dat dit dezelfde bandbreedte is als die de radio gebruikt.

Nu moet je dus eigenlijk kiezen; werken met goed licht of Tukker FM… Deze keuze wil je het liefste natuurlijk niet maken! Daarom weet jij na het lezen van deze blog waar je op moet letten bij het aanschaffen van LED-verlichting.

EMC-storing is niet alleen voor de radio

Niet alleen de radio kan last hebben van de elektromagnetische straling van LED-verlichting. Denk ook maar eens aan de GPS-ontvanger die er juist voor is om de nauwkeurigheid in je werk te waarborgen. Je kunt je wel voorstellen dat die nauwkeurigheid wordt verstoord wanneer er een stoorzender is voor het signaal. Dit kan grote gevolgen hebben en dat willen we natuurlijk niet!

Kies altijd voor ‘radio ontstoorde’ LED-lampen

Wil je zeker weten dat je lekker kunt blijven werken met een lekker muziekje én goede verlichting? Dan kies je altijd voor lampen die radio ontstoord zijn.

Het verschil maken in radiostoring wordt gemaakt door de opbouw van de printplaat en de prijs van componenten op de printplaat. Een werklamp die stoort op de radio kost minder geld om te produceren dan eentje die goed ontstoord is.  Wel is het belangrijk om te weten dat Ledverlichting nooit helemaal radio ontstoord is en er verschillende mate zijn van radio ontstoord.

De mate van het radio ontstoord zijn wordt gemeten in klassen van CISPR (comité international Spécial des Perturbations Radioélectriques). In het Engels betekent dat: International Special Commitee on Radio Interference. Deze schaalverdeling begint bij CISPR klasse 1 en eindigt bij CISPR klasse 5. Wil je probleemloos Tukker FM ontvangen? Zorg dan dat je minimaal CISPR klasse 4 of 5 hebt.

Ga voor de LED-lampen van CRAWER!

Onze lampen van CRAWER zijn stuk voor stuk radio ontstoord en de meeste hebben een CISPR klasse 4 en sommigen zelfs CISPR klasse 5! Dat betekent dat je met de werklampen van CRAWER letterlijk ongestoord aan het werk kunt, met een correct werkende GPS-ontvanger en mét heerlijke hits op de vrijdagmiddag.

Shop hier CRAWER werklampen

Professionele kennis en service in huis

Wil je weten welke lampen van CRAWER bij jouw voertuig passen? Neem dan een kijkje tussen onze producten en waarschijnlijk zit er wel iets voor je tussen. Ga je voor CRAWER? Dan ga je voor een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Met de kennis en service in huis staan wij ook nog eens elke werkdag tussen 9:00 en 16:00 uur voor je klaar voor al jouw vragen.