Ons assortiment
LED Guide

Fendt en de ontstaansgeschiedenis

In het jaar 1930 toen vrijwel al het landwerk nog met de hand of met behulp van een paard werd gedaan werd het bedrijf Fendt opgericht. Intussen kunnen we het trekkermerk niet meer wegdenken en is het de favoriet van velen. Maar wat is het verhaal van Fendt van 1930 tot nu? Wij vertellen het je in deze blog. Lees maar gauw verder!

De eerste trekker: Dieselross

De eerste trekker van Fendt laat de overgang van het paard naar de trekker erg goed zien. De naam ‘Dieselross’ wijst letterlijk op een ‘met diesel gevoerd paard’. In deze tijd was het trekkermerk Fendt alleen nog maar bekend in de staat Beieren in Duitsland, maar vanaf dit moment werd het al gauw bekend in heel Duitsland.

Innovatie en ontwikkeling in de jaren 50

Fendt sloeg in de jaren 50 een grote ontwikkelingsslag met nieuwe modellen, waaronder de Fix, de Farmer en de imposante Favorit Serie. De laatste werd in de jaren 60 verkrijgbaar met de alom geroemde vloeistofkoppeling.

Tot het jaar 1995 was Fendt vaak onder de aandacht vanwege nieuwe innovaties. Denk hierbij aan een goede cabine, stuurbekrachtiging, rembekrachtiging op alle vier wielen, uitgebreide gesynchroniseerde transmissies en nog veel meer.

Traploze transmissie Fendt Vario – 1995

Op de Agritechnica in Hannover in het jaar 1995 was wederom het bekende trekkermerk dat de wereld van landbouwtechniek op zijn grondvesten deed schudden. Fendt introduceerde als eerste de traploze transmissie ‘Fendt Vario’, variant op de Fendt Favorit 926. De trekker was in combinatie met de Vario transmissie, een snelheid van 50 km/uur, een geveerde vooras en cabine de tijd ver vooruit. ‘Vario’ is tot op de dag van vandaag nog steeds het synoniem voor een traploze transmissie.

Overname van Fendt door AGCO-concern

In 1997 is Fendt overgenomen door het AGCO-concern waar Massey Ferguson en inmiddels ook Valtra onderdeel van uitmaken. Sindsdien is er veel gebeurd. Er is een zelfrijdende hakselaar geïntroduceerd. Daarnaast is er gewerkt aan een complete lijn voederwinningsmachines, waaronder maaiers, schudders, rondbalenpersen, opraapwagens en nog een tal anderen.

Innovatie stond jaren voorop. Vandaag de dag worden de tractoren dan ook gezien als van zeer hoge kwaliteit en zeer comfortabel. Dit blijkt ook uit de prijzen van nieuwe en gebruikte tractoren. Deze liggen over het algemeen redelijk hoog in tegenstelling tot concurrerende merken.

CRAWER LED werklichting voor vrijwel alle modellen

Het merk CRAWER kan vrijwel alle trekkers van het merk vanaf de tachtiger jaren tot nu voorzien van werklampen zónder dat de uitstraling van de trekker aangetast wordt. Of het nu de CRW4402 is die als inbouw werklamp boven in het dak van de Farmer en Favorit Serie (tot 2010) past, óf de CR-1022, die als universele, vierkante werklamp zowel op de oude series als op de series van vandaag de dag past. Vrijwel alle voorkomende werklampen hebben we in ons assortiment met de hoogwaardige kwaliteit van CRAWER!

Shop hier CRAWER werklampen

 

CRAWER koplampen voor Fendt

Tot slot als het gaat om de koplampen bieden wij LED-alternatieven voor vrijwel alle modellen van de afgelopen 40 jaar. Neem de CR-5403 kenmerkend als rechthoekige inbouw koplamp in de voorkant van veel cabines en de CR-3020 met een ronde vorm ook als inbouw koplamp bij de 700 en 800 serie com 1 tot com 3.

Shop hier CRAWER koplampen 

 

Vragen over LED verlichting op jouw Fendt?

Onze klantensevice staat van maandag tot vrijdag voor je klaar. Bovendien kun je bij ons altijd terecht met je vragen op [email protected]. Neem daarnaast ook eens en kijkje op ons YouTube-kanaal. Met de kennis en service in huis is Ledhandel24.nl dé expert in agrarische ledverlichting!